GeriTatlı Tarifleri Nevzine tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nevzine tatlısı tarifi

Nevzine tatlısı tarifi

Nevzine tatlısı, Kayseri mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Tahin ve pekmezin bir araya geldiği nevzine tatlısı çay saatlerinizin favorilerinden biri olacak. Kolayca hazırlanan bu nefis tatlıya bir şans vermek isterseniz, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı pekmez

Üzeri için:

  • Antep fıstığı
  • Dondurma

Nevzine tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbeti için suyu ve şekerini karıştırıp kaynatın.

Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin.

Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Hamuru için yoğurt, tereyağı, zeytinyağı, tahin, sirke ve kabartma tozunu geniş bir kaba alıp mikserle karıştırın.

Ardından un ve çekilmiş cevizi ilave edip hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuz hazır olunca tepsiye eşit şekilde yayın.

Daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Şerbet soğuyunca pekmezi de ekleyip karıştırın.

Soğuk olan şerbeti sıcak hamurun üzerine döküp birkaç saat dinlendirin.

Dilerseniz üzerine file Antep fıstığı ve dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...