Yılbaşı sofranızı renklendirecek tatlı tüyolar
Bu yılbaşını evde geçirmeyi düşünüyorsanız hem pratik hem de lezzetli tatlı önerilerimizle sofralarınıza renk katabilirsiniz.
Yeni bir yıla girerken özenli sofralar hazırlanır. Yılbaşı gecesi hazırlanan bu yemek masalarında lezzetli yemeklerin yanında pratik, renk renk tatlılarla damakları lezzetlendirmek de unutulmaz. Meyve, çikolata ve sosların kullanıldığı yılbaşı temalı tatlıları evde yapmak için siz de kolları sıvayın. İşte birkaç öneri:
Çikolatalı Meyveli Kup: İstediğiniz meyveleri küçük küçük dilimleyin. Kup bardağına bir sıra meyve bir sıra çikolatalı puding dökerek kat kat doldurun. Üzerini çekilmiş kuruyemişlerle, pasta süsleriyle renklendirin.
Baston Kurabiye: Tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı, un ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Üç parçaya ayırın. Bir tanesine benmari usulü eritilen bitter çikolata karıştırın. Birine istediğiniz renkte gıda boyası karıştırın. Üç hamurdan da küçük parçalar koparın ve rulo yapın. İstediğiniz renkleri birbirine dolayarak baston şekli verin. 180 C’de 25 dk pişirin.
Çerezli Pralin: Fındık, fıstık, badem gibi çerezleri benmari usulü erittiğiniz sütlü çikolata, beyaz çikolata veya bitter çikolataya bandırın. Yağlı kağıt üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizin ve dondurun. Çerezli pralinler hazır.
Meyveli Çubuklar: İstediğiniz meyveleri büyükçe doğrayıp, şiş kürdanlara rengarenk dizin. Geniş ağızlı büyük bardaklara yerleştirin. Sade şekilde yenebileceği gibi dilerseniz eritilmiş çikolataya daldırıp pasta süsüne bandırabilirsiniz.
Çikolatalı Toplar: Yarım paket robottan çekilmiş bisküvi, 2 adet muz ve biraz balı karıştın. Avuç içinizde yuvalayın. Şeker çubuklarına geçirin. Eritilmiş beyaz, sütlü, bitter çikolatalara batırıp hindistan cevizi veya çeşitli pasta süsleriyle renklendirin.
Kütük Pasta: 1 kilo kestaneyi haşlayın ve soyun. Yarım kilo çekilmiş fındık ve 300 gram pudra şekeri ile karıştırıp yoğurun. Hamuru streç film üzerine alın ve kütük şekli verin. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bir kasede 1 su bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi çırpın. Pastanın etrafını kaplayın. Çatal yardımıyla çizikler atarak kütük deseni verin. 2 saat daha buzdolabında dinlendirin. Rendelenmiş bitter çikolata ile süsleyerek servis edin.
Karlı Kurabiye: Beğendiğiniz herhangi bir çikolatalı kurabiye hamurunu yoğurun. Yuvarlak şekil verin. Piştikten sonra sıcakken kar desenli şekerlemeler ile süsleyin. Soğuduktan sonra servis edin.
Yıldız Kurabiyeler İle Çam Ağacı: 125 gram tereyağı, 110 gram şeker, 1 yumurta sarısınnı mikser ile çırpın. Yarım su bardağı bal, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyip yoğurun. Tezgah üzerinde ince açın ve yıldız şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıtlı tepsiye dizin. 160 C’de 15 dk pişirin. Soğuduktan sonra süsleme glazürü ve beyaz şeker hamuru ile süsleyip üst üste çam ağacı şekli vererek dizin.