Barbekü keyfi öncesi bunlara dikkat!
Son yıllarda arka arkaya açılan "steak house" tipi restoranlara olan ilginin büyümesinden sonra Türklerin de et tüketim alışkanlıklarında değişim görülmeye başlandı. Mangalda köfte, kanat gibi alternatiflerle birlikte özel soslarla marine edilmiş ve günlerce dinlendirilerek "az pişmiş" etler de yemek seçiminde artık önemli bir rol oynuyor.
"Barbekü", mangaldan farklı olarak Amerikan yemek kültürü ile ilintili. Türkiye'de ise yeni başlayan bir kültür ve gün geçtikçe popüler olduğu söylenebilir. Steak tipi et pişirmeyi öğrenmek isteyen lezzet tutkunları ise dolaplarında mangalların yanı sıra barbekülere de yer açmaya başlıyor.
Mevsim yavaş yavaş yaza dönerken barbekü keyfi yapmak isteyenlerin hazırlık yapması şart. Barbeküler mangaldan farklı olarak, eti eşit oranda pişirme özelliğine sahip. Gazlı, elektrikli ve kömürlü seçenekleri bulunan barbeküler kullanıcılara daha pratik çözümler sunuyor.
Barbekü uzmanlarının tavsiyelerine göre barbeküde et pişirirken şunlara dikkat etmek gerekiyor:
* Kırmızı ette etin renginin sahiden de kırmızı olmasına dikkat edin.
* Köfte pişirirken spatula ile köfteye bastırmayın ve et suyunun içinde kalmasına özen gösterin.
* Tavuk, hindi gibi beyaz etleri tamamen pişirmeden tüketmemeye çalışın.
* Et derili ise yanmaması önemli.
* Barbeküde balık pişirirken balığın iri ve yağlı olması tavsiye edilir. Eğer balığın kuruyacağını düşünüyorsanız, pişirmeden önce barbeküyü yağlamaya özen gösterin.