Müşebbek tatlısı tarifi
Hatay mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan müşebbek tatlısı, Türkiye’nin başka şehirlerinde halka tatlısı olarak bilinen o çok sevilen tatlının yöredeki ismi. Yağda kızarmış çıtır çıtır hamuru ve şerbetiyle, tadanın vazgeçilmezi haline gelen müşebbek tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
- 1,5 kilogram şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
Müşebbek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynatın.
10-15 dakika kadar kaynattığınız tatlıya limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın.
Açtığınız havuza su, yumurta, maya ve tuzu ekleyip akışkan bir hamur elde edin.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek mayalanması için 20 dakika kadar bekleyin.
Ardından hamuru geniş tırtıklı uç takılmış sıkma torbasına doldurun.
Kızartma yağını tencereye doldurup hamuru halka biçiminde yağa sıkın.
Tencereyi harlı ocağa alıp hamurları her yanı kızarana kadar hafif hafif karıştırarak kızartın.
Tatlıları kevgirle yağdan alıp şerbete atın.
15 dakika kadar şerbette beklettiğiniz tatlılar süzdürüp servis edin. Afiyet olsun.