Mini Yağlama Tarifi
Kayseri ilimize ait geleneksel bir lezzet olan yağlamayı pratik bir şekilde evinizde de yapmaya ne dersiniz? Gelinim Mutfakta yarışmasında kayınvalidelerin hünerlerini sergiledikleri mini yağlama tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları sizlerle...
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağına yakın süt
- 1 paket kabartma tozu
- Un (aldığı kadar)
Kıymalı malzemesi için;
- Yarım kilo kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Mini Yağlama Tarifi Nasıl yapılır?
Hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp kıymalı harcı hazırlamaya geçin.
Öncelikle kıymayı az biraz yağda suyunu çekene kadar kavurun.
Sonra ince ince doğradığımız soğanları ve sırasıyla diğer malzemelerimize de ufak ufak doğradıktan sonra baharatları ilave edin altını kapatın.
Hamuru oklava ile açın ve bir kase yardımı ile daireler kesin.
Sonra yağsız teflon tavada pişirin ve hamuru bekletmeden kıymalı harcı üzerlerine koyun.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...