GeriPilav Tarifleri Meyhane pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyhane pilavı tarifi

Meyhane pilavı tarifi

Lif deposu besleyici bulgurla yapabileceğiniz en lezzetli geleneksel tariflerden biri meyhane pilavı. Soğan ve biberin tat kattığı bu enfes pilavın yapılışı da çok kolay. Yemek yetiştiremediğiniz günlerde yarım saat içinde pişirip sofraya koyabileceğiniz meyhane pilavı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Meyhane pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, sarımsak, domates ve biberleri yemeklik doğrayın.

Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.

Önce soğanları ardından biberleri ekleyip kavurun.

Sarımsağı, domatesi ve salçaları da ilave edin.

Bulgurları ve suyu ekleyin.

Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.

Kaynadıktan sonra altını kısın.

Kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.

Bulgurlar suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Pilavınız hazır. Afiyet olsun…