Mayonezli kırlangıç tarifi
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet kırlangıç balığı
- 2 bardak su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 4 adet maydanoz sapı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı balık yumurtası
- 1 adet doğranmış salatalık turşusu
- 2 bardak mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 adet limon veya 1 yemek kaşığı sirke
- Şeker
- Tuz
Mayonezli kırlangıç tarifi Nasıl yapılır?
Balığı yıkayın. Süzüp, kenarda bekletin. Tencereye su, soğan, patates, maydanoz sapları, tuz ve karabiberi koyup, kaynatın. Kaynayan suya balığı atın. 20 dakika pişirin. Kenara alıp, soğumasını bekleyin.
Balığı bütün olarak ya da etlerini fazla parçalamadan kemiklerinden ayırın. Derilerini temizleyin. Tabağa alın. Ayıklanmış balıkların yarısını tabağa dizin. Kalan yarısını hazırladığınız sosla karıştırın. Tabağın her tarafını kapatacak şekilde yayın. Üzerini turşu ve kırmızı balık yumurtalarıyla süsleyin. Buzdolabında bekletin.
Sosu hazırlamak için, süzülmüş balık suyundan 1 kahve fincanı kadarını mayonez, ketçap, limon, şeker ve tuz ile iyice çırpın.