GeriAtıştırmalık Tarifleri Mantarlı tavuklu ekmek dilimleri tarifleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı tavuklu ekmek dilimleri tarifleri

Mantarlı tavuklu ekmek dilimleri tarifleri
Sahurda çayınızın yanında afiyetle tüketeceğiniz enfes bir lezzet

Çayın yanında afiyetle tüketeceğiniz enfes bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 dilim köy ekmeği
  • 200 gram mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1-2 sap yeşil soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 sap maydanoz

Mantarlı tavuklu ekmek dilimleri tarifleri Nasıl yapılır?

Dilimlenmiş mantar, kırmızı biber, yeşil biber ve sarımsağı sıvı yağda kavurun. İsteğe göre yeşil soğan da ekleyebilirsiniz. Ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız içi eşit şekilde dağıtın. 180 derece ısıtılmış fırında ekmekleri 10 dakika kadar ısıtın. Fırından çıkan sıcak ekmeklerin üzerine ince ince kıyılmış maydanozları serpin.