GeriPilav Tarifleri Mantarlı risotto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı risotto tarifi

Mantarlı risotto tarifi

İtalyan mutfağının meşhur lezztlerinden biri olan risotto, et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek hazırlanıyor. Ayrıca içerisine mantar, safran, peynir ve çeşitli sebzeler eklenerek zenginleştirilebiliyor. Ancak risotto pirincini yıkamamaya dikkat edin. Çünkü içerisindeki nişasta ile risotto krema kıvamı alacak. Sizler için mantarlı risotto tarifini derledik. Eğer denemek isterseniz, mantarlı risotto, tarifi, malzemeler ve yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı Arborio pirinci
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım paket dilimlenmiş mantar
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mantarlı risotto tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağını tavaya alıp mantarları ilave edin.

Üzerine karabiber ve tuzu da ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.

Farklı bir tencereye de 4 su bardağı kadar suyu kaynatın.

Soğanları da ufak ufak doğayıp zeytinyağıyla kavurun.

Üzerine pirinci ekleyip kavurun.

Kaynayan sudan 1 kepçe pirince ilave edip karıştırın.

Suyu azar azar eklemeye devam edin.

Kavurduğunuz mantarları da ekleyip karıştırın.

En son tereyağı ve rendelenmiş parmesanı ilave edip 5 dakika kadar kısık ateşte pişirinn.

Afiyet olsun...