Mantarlı risotto tarifi
İtalyan mutfağının klasiklerinden biri olan risotto'yu bir de mantarlı deneyin! Lezzeti parmesan ve mantardan gelen rissoto'yu siz de hazırlamak isterseniz tarifimiz hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 400 gram Arborio Pirinci
- 200 gram dilimlenmiş mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı parmesan peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Mantarlı risotto tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp mantarları ekleyin.
Tuz ve karabiber ilave ederek soteleyip, yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.
Diğer taraftan soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
Pirinci de ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Üzerine kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun.
Kaynamış sudan azar azar eklemeye devam edin.
Dilimlenmiş mantarları da ilave edip karıştırın.
2 kaşık tereyağı ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...