GeriMakarna Tarifleri Mantarlı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı makarna tarifi

Mantarlı makarna tarifi

Makarna herkesin en sevdiği yemeklerin başında geliyor. Siz de hep aynı tariflerle makarna yemekten sıkıldıysanız makarnanızı farklı lezzetlerle birleştirmeye ne dersiniz? İlk aklımıza gelen örnek, içine girdiği her şeye lezzet katan mantar oluyor. Makarna haşlanana kadar hazır olacak mantarlı sosuyla bu yemek hem çok pratik hem de leziz. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 10 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Mantarlı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnanızı haşlayın. Süzdükten sonra tencerenize 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve makarnanızı iki üç dakika kadar kavurup ocaktan alın.

Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve ince ince doğramış olduğunuz mantarları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Karabiber, tuz ve kekiği ilave edin.

Karışımı makarnanızla iyice harmanlayıp servis edebilirsiniz.