GeriMakarna Tarifleri Mantarlı fırın makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı fırın makarna tarifi

Mantarlı fırın makarna tarifi

Bol miktarda kalsiyum ve potasyum içeren mantarı bu tarifte kullanarak çocuklarınıza yedirin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket makarna

Harcı için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı ince doğranmış mantar

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantarlı fırın makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Başka bir tavada zeytinyağını kızdırıp dövülmüş sarımsakla beraber ince doğranmış mantarları ekleyin. Ara ara karıştırarak 3-4 dakika kavurun, ocaktan alın.

Sosu için yağı eritip içine unu ekleyin ve bir tahta kaşıkla sararıncaya kadar kavurun. Karıştırma işlemini bırakmadan üzerine azar azar ve yavaş yavaş sütü ekleyin. Yine karıştırmaya devam ederek sosu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Fırına dayanıklı ve kenarları yüksek, orta boy kaba haşlanmış ve süzülmüş makarnaları boşaltın. Üzerine beşamel sosla birlikte kavrulmuş mantarları aktarın. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayın. Son aşama olarak rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar peynirini makarnanın tüm yüzeyine serpiştirin.

175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 30-35 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.