GeriHamur İşi Tarifleri Mantarlı acemi pidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı acemi pidesi tarifi

Mantarlı acemi pidesi tarifi

Tam da ağzınıza layık bu pide tarifine öğlen menünüzde mutlaka yer verin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

İçi için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı kıyılmış mantar
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı acemi pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Tavaya kıymayı koyup suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Küp küp doğranmış soğan ve tereyağını koyup kıymayı kavurun. Doğranmış mantar, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

Ayrı bir yerde kuru maya, ılık süt ve suyu karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra eşit parçalara ayırın. Ayırdığınız bu parçaları oval biçimde açın ve mantarlı içten koyun. En üstüne maydanozu serpiştirin.

180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.