Manolya tatlısı tarifi
Manolya tatlısı son yılların en sevilen sütlü tatlılarından. Özellikle yaz aylarında serin serin tüketildiğinde hem ağızları tatlandırıyor hem de verdiği keyifle yüzlere kocaman bir gülümseme oturtuyor. Üstelik farklı meyvelerle lezzeti de kolayca çeşitlendirilebiliyor. Siz de manolya tatlısının yapılışını öğrenmek istiyorsanız işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı krema
İçi için:
- 1 paket bisküvi
- Dilediğiniz bir meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, kayısı…)
Manolya tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın.
Ocağın üzerine alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin.
Kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek ılınmasını sağlayın.
Ilınan muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyip mikserle güzelce çırpın ve soğuması için kenara alın.
Bu esnada bisküvilerinizi çok toz gibi olmayacak şekilde robottan geçirin.
Kullanacağınız meyveyi uygun biçimde ayıklayıp ufak parçalar halinde doğrayın.
Manolyayı servis edeceğiniz kuplara muhallebi, meyve ve bisküvi üçlüsünü dilediğiniz sırayla aktarın.
Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan üstünü dilediğiniz gibi süsleyip sonra servis edin. Afiyet olsun…