Mahlepsiz kandil simidi tarifi
Kandil simidi, kandil günlerinde yapılan ve hayır amacıyla eşe dosta dağıtılan bir hamur işi. Üstelik lezzetine de diyecek yok. Pastanelerde ve fırınlarda satılan kandil simidi, evde de kolayca yapılabiliyor. Mahlepli ya da mahlepsiz yapılabilen kandil simitleri arasında tercihiniz mahlepsiz kandil simidi ise bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı susam ve çörek otu
Mahlepsiz kandil simidi tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.
Açtığınız çukurun içine tereyağını, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 santimetre aralıklarla dizin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.
Simitlerin üzerine çörek otu ve susam serpin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.