GeriÇorba Tarifleri Lebeni çorbası tarifi (Urfa)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lebeni çorbası tarifi (Urfa)

Lebeni çorbası tarifi (Urfa)

Yaz sıcaklarının en çok tüketilen yiyeceği lebeni çorbası son günlerin aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Urfa Lebeni Çorbası, kolay sindirilebilir olmasının yanında, serinletici özelliğini de sahip bir çorbadır. İçerisine buz konularak soğuk bir şekilde servis edilen çorba, su, yoğurt, buğday dövmesi, nohut ve tuz kullanılarak yapılıyor. Lebeni ismi Arapçada süt anlamına gelen “leben” kelimesinden türemiştir. Peki, lebeni çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, lebeni çorbası tarifi ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gr nohut
  • 1/2 kg dövme
  • 2 kg yoğurt
  • Tuz

Lebeni çorbası tarifi (Urfa) Nasıl yapılır?

Nohut dövme bir gece önce ıslatılarak yumuşatılır.

Yumuşayan dövme ve nohut üzerine iki katı su eklenerek pişirilir.

Pişen ve suyunu çeken dövme ile nohut (kaynamaya devam ederken) ayrı bir yerde çırpılan ve yaklaşık 10 gr tuz karıştırılan 2 kg yoğurt eklenir.

Yoğurt eklendikten sonra karışım tekrar kaynama noktasına gelinceye kadar sürekli karıştırılır. Kaynayan Urfa Lebenisi kâselere doldurulur ve soğutucuya kaldırılır.

Ana yemek öncesinde soğuk olarak servis edilir.