GeriEt Yemeği Tarifleri Lagman (lagmen) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lagman (lagmen) tarifi

Lagman (lagmen) tarifi

Masterchef lagman tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Lağmen adıyla da bilinen lagman tarifi Uygur yemekleri arasında yer alıyor. Lağman makarnası olarak da anılan Uygur Lagman tarifi izleyiciler tarfından merak ediliyor. Peki, lagman hamuru nasıl yapılır? Uygur makarnası lagman tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Erişte için;

  • 2 su bardağı un,
  • 3/4 su bardağı ılık sıcaklığında su,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Sıvı yağ

Harcı İçin;

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet doğranmış domates,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu,
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • Bir tutam tuz,
  • Bir tutam karabiber.

Lagman (lagmen) tarifi Nasıl yapılır?

Harcı için geniş bir tavayı kızdırdıktan sonra eti ekleyip yüksek ateşte sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Ardından yağı ve küp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.

İri doğranmış biberleri ekleyip karıştırın,

Domatesi kabukları soyup doğrayın ve tavaya ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin,

Sarımsakları soyun, ince dilimlenmiş acı biber sosu, balsamik sirke, tuz,
karabiber ve suyu ekleyip karıştırın,

Yemeğin kapağını kapatıp suyu ıvam alana kadar pişirin ve altını kapatın.

Diğer yandan erişteyi hazırlamaya başlayın. Bunun için; un ve tuzu bir kasede karıştırın,

Azar azar su ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Ardından üzerini örtün ve 15 dakika kadar dinlendirin.

Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp 6 kalın şerit halinde kesin,

Kestiğiniz hamuru yağlayıp, yağlı bir tepsiye ortadan başlayıp dolayarak yerleştirin.

Üzerini streç filmle örtüp 15 dakika dinlendirin,

Ardından geniş bir tencerede kaynamış suya erişteleri bırakın ve hemen karıştırın.

Bir taşım kaynadıktan sonra tencereye çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin,

Tekrar kaynayınca yine çeyrek su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin,

Tekrar kaynayınca altını kapatın, suyunu süzüp çeşmede sudan geçirin.

Erişteyi servis tabaklarına alıp üzerlerine etli harcı karıştırarak servis edin. Afiyet olsun...