MasterChef Orama Tarifi: Kırgızistan yöresel yemeği orama nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MasterChef yöresel yemekler konsepti ile orama yemeği tarifine de yer verdi. Orama hangi ülkenin yemeği izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İlginç görseli ile orama tarifi hamurla kıymanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanıyor. Orama buharda mantının bir değişik versiyonu olarak favori yemekleriniz listesine eklenecek. Peki, Kırgızistan yemeği orama nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orama tarifi ve yapılışı...
Kırgız yemeği orama tarifi sofralarınıza geliyor. Farklı ve yöresel lezzetleri sevenler orama nasıl yapılır merak ediyorlar. MasterChef orama tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
ORAMA MALZEMELERİ
Hamuru için;
1 su bardağı su
250 gram un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
İç harcı için;
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Un, su, yumurta karışımına tuz ekleyerek yoğurun ve çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açın.
İç malzemeleri hazırlamak için; soğanı küp küp doğrayın, havuç, kabak ve patatesleri rendeleyin. Ardından tuz ve yağ ile kıymayla birlikte tüm malzemeleri karıştırın.
Hamurun her tarafına iç harcı yayın ve rulo şeklinde sarın.
Buhar tenceresine sıcak su koyun. Kaynar suda buharda 45 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde orama mantısını pişirin. Ardından dilimleyerek dilerseniz yoğurtla servis edin. Afiyet olsun...