GeriPasta Tarifleri Labne peynirli kremalı pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Labne peynirli kremalı pasta tarifi

Labne peynirli kremalı pasta tarifi
Görüntüsü oldukça şirin olan bu pastaya çocuklarınız bayılacak!

Görüntüsü oldukça şirin olan bu pastaya çocuklarınız bayılacak!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Süsleme için:
  • 2 paket kedi dili
  • Hindistancevizi
  • Şekerleme
  • Labne peynirli ve kakaolu krema için
  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao

Labne peynirli kremalı pasta tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta sarısını ve sütü pişirme tenceresine koyun ve çırpın. Toz şeker, kakao ve unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın vanilya ve labne peynirini ilave edip 5 dakika daha pişirin, kaynamaya başladığında altını kapatın. Karışımı karıştırarak ılınmasını bekleyin.

Pişirme tepsisini tereyağı ile hiç boş yer kalmayacak şekilde yağlayın.

Un, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri mikserle 5 dakika kadar çırpın. Unlu karışımı dökmeden bir iki damla limon damlatın. Çırpmaya devam edin. Unlu karışımı da döküp 1 dakikadan az mikserle yavaş devirde çırpın. Hazır olan pandispanya hamurunu yağlayıp unlanan pişirme kabına dökün. Tepsiyi sallayarak hamurun düzgün yayılmasını, tezgaha birkaç kez vurarak da hava kabarcıklarının kaybolmasını sağlayın.

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsiyi orta rafa koyun. Kenarları hafif kabarmaya başladığında dereceyi 150'ye indirin. Tezgaha mutfak havlusu serin. Pişen pandispanyayı havluya ters kapatın. Üzerine nemli bez koyup kısa süre soğuması için bekleyin.

Pandispanyayı ikiye bölün. Servis tabağına koyun. Ara kremasını yayın. İkinci parçayı kapatın. Kremayı üzerine ve yanlarına sürün. Kedi dillerini kekin yüksekliğini bir miktar aşacak şekilde testere bıçakla kesin. Pastanın kenarlarına yapıştırın. En son kurdelesini bağlayın. Üzerine hindistancevizi serpin. Çeşitli şekerlemeler veya meyve ile süsleyebilirsiniz. 1 gece buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.