Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Kuzu göbeği kavurması tarifi
Ülkemizde çok fazla mantar çeşidi olduğundan, sofralarda da çok farklı biçimlerde mantarı görebiliyoruz. Morel ya da göbek de denilen kuzu göbeği mantarı da Ege kıyılarında yaygın şekilde karşımıza çıkıyor. Sağlığa çok yararlı olan bu mantar Muğla sofralarında da sık sık yerini alıyor. Salatadan, makarnaya bir çok yemeğe lezzet katan kuzu göbeği mantarının kavurması nasıl yapılır? İşte cevabı...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzu göbeği
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 adet limon
Kuzu göbeği kavurması tarifi Nasıl yapılır?
Mantarları bol suda yıkayın ve süzün.
Pişince küçülen mantarları iri iri doğrayın.
Yayvan bir tavada ısıtılan yağın içinde kavurun.
Soğanlar ince ince doğrayın.
Mantar suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine ilave edin.
Soğanların diriliği gidene kadar kavurmaya devam edin.
30-40 dakika içinde pişen yemeğe ocaktan indirmeden önce toz karabiber ve tuzu da ekleyin.
Servis ederken üzerine limon sıkın.
Afiyet olsun.