GeriÇorba Tarifleri Kremalı sebze çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı sebze çorbası tarifi

Kremalı sebze çorbası tarifi

Kremalı çorbalar koyu kıvamları ve lezzetleriyle özellikle soğuk günlerde başımızın tacı oluyor. Kremalı sebze çorbası içindeki farklı sebze çeşitleri sayesinde aynı zamanda çok da besleyici ve doyurucu bir çorba. Sizin için kremalı sebze çorbasının malzemelerini ve kolay tarifini aşağıda listeledik. Ailece zevkle tüketebileceğiniz bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 1 kutu krema
  • 1,5 litre su
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı sebze çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.

Bezelye dahil tüm sebzeleri tencereye alın.

Üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip sebzeleri haşlayın ve bir kenara alın.

Bir başka tencerede tereyağını eritip unu yağda kavurun.

Suyun geri kalanını soğuk olarak azar azar una ilave edin ve unun topaklanmaması için çırpma teliyle hızla karıştırın.

Haşladığınız sebzeleri de tencereye ekleyin.

Çorba pişerken dereotunu ince ince kıyın.

Tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edin.

Son olarak kremayı da karıştıra karıştıra ekleyip bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.

Kaselere bölüştürüp sıcak servis edin. Afiyet olsun…