GeriMakarna Tarifleri Kremalı kuşkonmazlı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı kuşkonmazlı makarna tarifi

Kremalı kuşkonmazlı makarna tarifi

Bu makarnanın tadına doyamayacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 7-8 adet kuşkonmaz
Sos için:
  • 1 çay bardağı hazır çiğ krema
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı peynir
  • 1 yemek kaşığı toz bulyon

Kremalı kuşkonmazlı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayıp bir kenarda beklemeye alın. Kuşkonmazın beyaz kısımlarını iki santim genişliğinde doğrayın.

Sos için geniş ve derin bir tavaya tereyağı koyup ateşin üstüne oturtun. Öte yandan bir kasede çırptığınız un, süt ve krema karışımını eriyen tereyağının içine ekleyin. Sosu lezzetlendirmek için toz bulyonu karışıma katın. Karıştırarak 4-5 dakika kadar pişirin. Doğradığımız kuşkonmazları içine ilave edip, tuz ve karabiber serpiştirin. Yaklaşık 2-3 dakika sonra artık sosun altını söndürün.

Haşlanmış makarnayla beraber peyniri de ekleyip hep beraber harmanlayın.