GeriTatlı Tarifleri Krem Brüle (Creme Brulee) Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krem Brüle (Creme Brulee) Tarifi

Krem Brüle (Creme Brulee) Tarifi

Fransız mutfağına ait enfes bir sütlü tatlı olan krem brüle (creme brulee) kolay malzemeleri ve yapılışı ile tatlı krizlerini en masum şekilde sonlandırmanıza fırsat veriyor. Siz de MasterChef krem brüle (creme brulee) tarifi ile akşamınızı taçlandırmak istiyorsanız, işte krem brüle nasıl yapılır sorusunun en güzel yanıtı hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 40 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Yarım su bardağı süt

Karameli için;

  • 5 yemek kaşığı esmer şeker

Üzeri için;

  • İsteğe göre limon dilimleri
  • Yaban mersini
  • Frambuaz
  • Nane yaprağı

Krem Brüle (Creme Brulee) Tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve kremayı kaynama derecesine gelene kadar kısık ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın.

Ardından yumurtaların beyaz ve sarılarını dikkatlice ayırdıkran sonra kaseye yumurta sarılarını aktarın.

Üzerine şeker ve vanilya özütünü ekleyip çırpmaya başlayın.

Pişen ve soğuyan krema karışımını azar azar yumurtaların üzerine ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.

Hazırladığınız karışımı küçük kaplara paylaştırın.

Fırın tepsisine 1 su bardağı su ekleyin.

Mini kaplarınızı da tepsiye yerleştirin.

Krem brüle kaplarınızı önceden 120 derecede ısıltılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Pişen krem brüle tatlılarınızı soğuduktan sonra buz dolabında En az 2-3 saat dinlendirin.

Servis yapacağınız zaman esmer şekeri kaselerin üzerine serpin.

Bir pürmüz ile kaselerin üzerine serptiğiniz şekeri yakıp karamel hale getirin.

Ya da esmer şekeri tavada eriterek krem brüle tatlılarınızın üzerne ince bir tabaka halinde ekleyin.

Son olarak kaselerin üzerini frambuaz, yaban mersini ve nane ile süsleyin.

Afiyet olsun!