Korkota çorbası tarifi
Korkota, mısır yarmasına yani iri dövülmüş mısıra Karadeniz’de verilen isimdir. Korkota çorbası da tahmin edebileceğiniz üzere mısırla yapılan ve Rize mutfağına ait nefis bir çorbadır. Siz de sofranızda farklı lezzetlere yer açmak istiyorsanız, bu oldukça ekonomik ve lezzetli çorbayı deneyebilirsiniz. O halde sözü daha fazla uzatmayalım ve korkota çorbasının yapılış aşamalarına geçelim. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı mısır yarması
- Yarım su bardağı haşlanmış barbunya (arzuya göre)
- 25-30 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
Korkota çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mısır yarmasını düdüklü tencereye alıp 6 su bardağı suda haşlayın.
Haşladığınız barbunyayı da mısırlara ekleyin.
Ocağın altını kısıp 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Bu esnada yoğurda un ekleyip güzelce çırpın.
Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp ılıştırdığınız yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin.
Çorbayı sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
Tuzunu da ekleyip ocaktan alın.
Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biber ve naneyi ilave edin ve bir iki kez çevirin.
Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…