Kolay peksimet tatlısı tarifi
Evde en kolay yapabileceğiniz tatlılardan biri peksimet tatlısı. Şerbetle yumuşattığınız peksimetlerin üzerine ekleyeceğiniz nefis muhallebi, şipşak tatlılar arayanların favorilerinden olacak. Siz de kolay peksimet tatlısı yapmak isterseniz malzemeleri ve yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Elinize sağlık...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket tuzsuz peksimet
Şerbet için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Kuru yemiş veya meyve
Kolay peksimet tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Şerbet için su ve şekeri tencerede bir araya koyup karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan şerbeti 2 dakika sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kızarmış ekmek dilimlerini fırın kabının tabanına dizip üzerine şerbeti dökün. Ekmekler şerbeti çekerken siz muhallebiyi hazırlayın.
Tereyağı ve vanilya hariç malzemeleri tencerede bir araya getirip karıştırmaya başlayın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı da ekleyin. Biraz daha karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebiyi şerbetli ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Tatlıyı önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
Krem şantiyi sütle çırpıp soğuttuğunuz tatlının üzerine yayın. Yeniden buzdolabına koyduğunuz tatlınızı en az 4 saat soğutun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…