GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kolay herse tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay herse tarifi

Kolay herse tarifi

Herse, tavuk etinin baharatlarla lezzetlendirilmesiyle elde edilen çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemek. Anadolu’nun bazı yerlerinde aşurelik buğday kullanılarak yapılıyor ve keşkeğe çok benziyor. Ancak biz bu kez vakti kısıtlı olanlar için unla pratik bir herse yapmayı denedik. Sizin de beğeneceğinize emin olduğumuz tarifimizi mutlaka denemelisiniz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber

Kolay herse tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları üzerini geçecek kadar suyla birlikte tencereye koyun.

Soğanı soyup iri iri doğrayın.

Sarımsakları soyun.

Soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi de tavuklara ilave edin ve etler yumuşayana kadar haşlayın.

Yumuşayan etlerin suyunu süzün ve daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

Etlerinizi tel tel olana kadar iyice dövün.

Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Un kavrulunca tel tel olmuş tavuk etlerini de ilave edin.

Ardından ayırdığınız tavuk suyunu azar azar ekleyerek yemeğiniz yoğun bir kıvam alana kadar pişirin.

Dibi tutmadan ocaktan alıp servis tabağına yerleştirdiğiniz hersenin üzerine pul biberli kızgın tereyağı gezdirin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…