Kıymalı lazanya tarifi
Makarnaya değişik bir yorum getirmek isterseniz bu lazanya tarifi tam size göre...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket lazanya
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı köz biber
- 3 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı pesto sos
- Karabiber
- Pul biber
- Yeterince tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 850 mililitre süt
- Yeterince tuz
- 250 gram taze kaşar
Kıymalı lazanya tarifi Nasıl yapılır?
Soğanların ve domateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun, yıkayın ve rendeleyin. Biberleri yıkayıp, orta kalınlıkta doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.
Yağı pişirme tenceresine alın, üzerine soğan ve kıymayı ilave edin, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine biberleri, havuç ve sarımsağı ekleyin. Bu şekilde de 3 dakika kavurun. Üzerine domatesi ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Baharatlar, pesto sosu ve tuzu ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın.
Lazanyaları makarna haşlar gibi haşlayın ve kevgir yardımıyla suyun içinden süzerek alın. Fırın kabını birkaç damla sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız beşamel sostan kepçe yardımı ile fırın kabına yarım kepçe yayın. Üzerine bir sıra haşlanmış lazanya yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan yayın, üzerine beşamel sos ekleyin. Bu sırayı tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste beşamel sos ve kaşar peyniri serpin.
200 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.