GeriBörek Tarifleri Kıymalı gül böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı gül böreği tarifi

Kıymalı gül böreği tarifi

Hem lezzetli hem de yapımı kolay olan bu börek vazgeçilmez tariflerinizin arasında yerini alacak.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 adet domates rendesi
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yufka
  • 3 adet soğan
  • 7-8 adet yeşil biber
  • 300 gram kıyma

Kıymalı gül böreği tarifi Nasıl yapılır?

Tavada soğanı ve yeşil biberi soteleyin, diri iken kıymayı ilave edin. Kıyma kavrulurken içine rendelediğiniz domatesi ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatları ekleyerek soğumaya bırakın.

Yufkayı tezgaha yayın. Ortadan ikiye kesin, kıymalı harcı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolayın. Tüm yufkalara aynı işlem uygulayın. Üzerine yumurta sürün, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir. 200 derecede 35-40 dakika pişirin.