GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kırma tavuk kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırma tavuk kebabı tarifi

Kırma tavuk kebabı tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze taşınmış çok seveceğiniz bir lezzet..

Osmanlı mutfağından günümüze taşınmış çok seveceğiniz bir lezzet..

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 adet Arnavut biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Tavukların terbiyesi için:
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Kırma tavuk kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun, bir kenarda 15 dakika dinlendirin.

Tencerede tereyağını eritin. Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın. Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip soteleyin. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.

İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.