Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Kiraz tuzlusu kavurması tarifi
‘Kirazın kavurması mı olur?’ demeden önce mutlaka bu tarifi deneyin. Zengin Giresun mutfağının eşsiz lezzetlerinden kiraz tuzlusu kavurması, Karadeniz yöresinde çok sık tüketiliyor. Yazın dallarından taze toplanmış kirazları turşu yapıp, kışın afiyetle yiyebilirsiniz. Beş çaylarınızda misafirlerinizi şaşırtacak kiraz tuzlusu kavurması nasıl yapılır? Tatlılara muhteşem sos olan, meyve tabaklarının vazgeçilmezi olan kirazın tuzlusuna da bir şans verin. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kiraz tuzlusu
- 3 adet kuru soğan
- 1 fincan sıvı yağ
Kiraz tuzlusu kavurması tarifi Nasıl yapılır?
- Önceden tuzladığınız kirazların çekirdeklerini çıkarın.
- Daha sonra suya koyarak tuzunun çıkmasını sağlayın.
- Birkaç saat sonra sudan çıkardığınız kirazların fazla suyunu süzün.
- Soğanları iri iri doğrayın.
- Bir tencerede yağı kızdırın ve soğanları da içine atarak kavurun.
- Ardından kirazları da üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- 10 dakika kadar kavurmanız sonunda kiraz tuzlusu kavurmanız hazır.
- Sıcak olarak servis edin.