Kıllor tarifi
Adıyaman yöresine özgü bir hamur işi olan kıllor, geleneksel olarak bayramlarda ev halkına ve misafirlere ikram ediliyor. İsteğe göre tatlı ve tuzlu yapılabilen bu lezzetli hamur kızartması, uygun koşullarda saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Aynı zamanda tam buğday unuyla yağı azaltılarak yapıldığında diyet yapanlar için sağlıklı bir çöreğe dönüşebilir. İşte tadı damağınızda kalacak bu leziz tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı rezene
- Aldığı kadar un
- Tuz
Kıllor tarifi Nasıl yapılır?
Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
Azar azar un ilave ederek sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Hamuru oklava yardımıyla orta boy bir tava büyüklüğünde açın.
Yapışmaz yüzeyli tavayı öncelikle ocakta ısıtın.
Açmış olduğunuz taplamaların her iki tarafını pişirin.
Temiz bir sofra bezinin üzerine alın.
Pişen hamurları soğuduktan sonra hava almayan bir saklama kabına aktarırsanız uzun süre muhafaza edilebilir. Afiyet olsun...