GeriMakarna Tarifleri Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna tarifi

Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna tarifi

Brüksel lahanası ve keçi peynirinin uyumu damağınızdan silinmeyecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gram Brüksel lahanası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 400 gram mascarpone peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı süt
  • 120 gram keçi peyniri
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 6-7 dal maydanoz

Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.

Sosu için ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. İnce doğradığınız Brüksel lahanasını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Brüksel lahanası karamelize olmaya başlayınca mascarpone peyniri, krema, süt ve keçi peynirini ilave edip peynirler eriyene kadar pişirin. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın.

Süzdüğünüz makarnayı sosa ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.