Katmer tarifi
Katmer, Anadolu’da en sevilen hamur işlerinden. Yörelere göre farklı şekillerde yapılabilen katmer, Uşak’ta bol miktarda haşhaşla lezzetleniyor. Siz de evinizde Uşak usulü haşhaşlı katmer yapıp kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize tat katmak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kuru hamur mayası
- Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
- 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağı
Üzeri için:
- 50 gram tereyağı
Katmer tarifi Nasıl yapılır?
Haşhaşı derin bir kasede sıvı yağla karıştırın.
Un, maya ve tuzu bir kasede karıştırın.
Azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru küçük bezelere ayırıp açın.
Üstlerine haşhaşlı yağ karışımını sürüp ikiye katlayın.
Üzerine yeniden haşhaşlı yağ sürüp bir daha ikiye katlayın.
Elde ettiğiniz bol haşhaşlı kare hamuru merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
Sacın üzerinde ya da çok az yağladığınız tavada pişirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…