GeriKurabiye Tarifleri Karışık meyveli kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karışık meyveli kurabiye tarifi

Karışık meyveli kurabiye tarifi

Hem tadıyla hem de görüntüsüyle çay saatlerinize renk katacak bir tarif.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamuru için:
    • 250 gram tereyağı
    • 1 adet yumurta
    • 1 fincan pudra şekeri
    • 3,5 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    İçi için:
    • 1 adet elma
    • 1 adet armut
    • 1 fincan portakal reçeli
    • 1 fincan ayva reçeli
    • 7 yemek kaşığı şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın

    Karışık meyveli kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

    Yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba koyun ve bu karışıma eleyin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın ve 20 dakika dinlendirin.

    Armut ve elmayı rendeleyin. İçine şeker ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince reçelleri ilave edin ve biraz daha pişirdikten sonra tarçın serpip soğumaya bırakın.

    Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alın ve açın. Malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp bu hamurun ortasına koyun ve 2'ye katlayın. Orta boy bir fincan veya su bardağı ile kapanan hamuru kesin. Tüm hamuru bu şekilde yaparak bitirin.

    180 derecede daha önce ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine bolca pudra şekeri serpebilirsiniz.