GeriPasta Tarifleri Karamelli yeni yıl pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelli yeni yıl pastası tarifi

Karamelli yeni yıl pastası tarifi

Yılbaşı gecesi misafirlerinizin bayılacağı nefis bir pasta tarifi.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Keki için:
    • 3,5 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    • 1.5 çay kaşığı karbonat
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • Bir tutam tuz
    • 1,5 su bardağı esmer şeker
    • 3/4 su bardağı zeytinyağı
    • 1 su bardağı hazır karamel sos
    • 1 yemek kaşığı vanilya esansı
    • 3 yumurta
    • 1,5 su bardağı krema
    • 1 elma
    Karamel kreması için:
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 1,5 su bardağı krema
    • 50 gram tereyağı
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Bir tutam tuz
    • 3 su bardağı pudra şekeri
    • 1 çay kaşığı vanilya esansı
    Karamelli elma süsleri için:
    • 3-4 küçük elma
    • Hazır karamel sos
    • Frenk üzümü

    Karamelli yeni yıl pastası tarifi Nasıl yapılır?

    Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta esmer şeker ve zeytinyağını bir mikser yardımıyla çırpın. Şeker tamamen eridiğinde karamel sos ve vanilya esansını ekleyip tekrar çırpın. Tüm malzeme iyice özdeşleştiğinde yumurtaları teker teker kırıp tekrar çırpın. Unlu karışımı ilave edip mikserin düşük hızında çırpmaya devam edin. Krema ve kabuklarını soyup rendelediğiniz elmayı ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.

    Harcı yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

    Karamel kreması için toz şeker, krema, tereyağının yarısı ve kabartma tozunu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker tamamen eriyip karamel rengi almaya başlayınca ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kalan tereyağı, tuz, vanilya esansı ve pudra şekerini ilave edip tüm malzeme iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.

    Yıkadığınız elmaları iyice kuruladıktan sonra alt kısımlarını hazır karamel sosa batırıp bir yağlı kağıt üzerine alın ve karamel tamamen donuncaya kadar buzdolabında bekletin.

    Soğuyan keklerinizi ortadan ikiye kesin. Aralarına karamel kreması sürerek üst üste dizin. Kalan sos ile kekinizin tamamını kaplayın. Karamel kreması donana kadar yaklaşık 45 dakika buzdolabında bekletin.

    Donan karamelli elmalar ve Frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.