GeriEt Yemeği Tarifleri Karalahana Sarması Tarifi (Etli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karalahana Sarması Tarifi (Etli)

Karalahana Sarması Tarifi (Etli)

Kara lahana sarması Karadeniz bölgemizin nadide lezzetlerinden biridir. Hele bir de etli karalahana sarması ise yemeğe doyum olmaz. MasterChef yarışmasının da sıklıkla konu aldığı Karadeniz yemeklerinden etli karalahana sarması nasıl yapılır merak edenlere, püf noktalarıyla karalahana sarması tarifi, malzemeleri ve yapımı hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tencere kaynamış su
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 baş kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Karalahana Sarması Tarifi (Etli) Nasıl yapılır?

Geniş bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin.

Bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın. Yaprakları teker teker yıkayın.

Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.

Yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun.

Koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin. 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün. Karalahanaların soğumasını bekleyin.

Karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın.

4 adet soğanı yemeklik doğrayın. iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın.

Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. Bu esnada yaprağın yırtılmamasına dikkat edin.

Yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun. İki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın.

Geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin. Sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin.

Dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirin.

En üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun...