GeriMutfak Tüyoları Kapyalı beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kapyalı beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kapyalı beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Akşam yemeği için hem lezizz hem de pratik bir yemek hazırlamak isteyenler Gelinim Mutfakta kapyalı biber tarifini araştırıyor. Közlenmiş kapya biberle hazırlanan sosu ile kavrulmuş etin buluştuğu bu yemeğin yapılışı merak ediliyor. Peki Kapyalı beğendi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Gelinim Mutfakta kapyalı beğendi tarifi ile merak konusu oldu. Közlenmiş biberle hazırlanan kapyalı beğendi tarifi, malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

KAPYALI BEĞENDİ TARİFİ

MALZEMELER:

250 gram kuşbaşı et
1 adet domates
20 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz

Beğendi için:

12 adet kapya biber
2 yemek kaşığı un
1 kase lor peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

KAPYALI BEĞENDİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak kapya biberleri fırında veya ocakta güzelce közleyin. Biberler közlendikten sonra beğendiyi hazırlamak için kenara alın.

Eti tavada soteleyin.

Üzerine tereyağı ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.

Ardından arpacık soğanları ekleyin.

Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domates ve biber salçasını ilave edin.

Etler pişince baharat ve tuzunu atıp ocaktan alın.

Beğendi için kapya biberlerini güzelce temizleyin ve küçük küp şeklinde doğrayın.

Tereyağını tavada eritin. Üzerine unu da ekleyip kavurun.

Daha sonra sütü ekleyip çırpın. Sos pişince kapya biberi ekleyip karıştırın.

Kaşar peyniri ve lor peyniri de ilave edin.

Son olarak baharat ve tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın.

Servis tabağına önce beğendiyi alın, üzerine de etleri koyup servis edin.

Afiyet olsun...

False