Kahke tarifi
Hatay ve Antep yörelerimizde sıklıkla yapılan kahke tarifi, kolay yapımı ve malzemeleriyle aranan lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle bayramlarda ikram edilen kahke, uzun süre bayatlamıyor ve tazeliğini koruyabiliyor. Tuzlu ve şekerli iki farklı şekilde de pişirilebilen kahke tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı anason
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kahke tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın.
Daha sonra tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.
Kabartma tozu ve un dışındaki malzemeleri de ilave edin.
Ardından un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurunuzun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.
Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama un ilave etmeyin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle hamuru uzatın ve uçlarını birleştirin.
Ardından yağlayıp tepsiye dizin. Fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Kahke, Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden biridir. Antepli ustalar bu güzel lezzeti Halep'ten getirmiş. Ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerini renklendiren kahke, uzun süre tazeliğini koruyor. Kahke, tuzlu ve şekerli çeşitleri de yapılabiliyor.