GeriHamur İşi Tarifleri Kabartlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabartlama tarifi

Kabartlama tarifi

Kabartlama, Manisa yöresinde pişiye verilen isimdir. Hamuru klasik pişi hamurundan biraz farklı olan kabartlamanın servisi de mantı misali sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile yapılır. Siz de bu nefis hamur işini evinizde denemek isterseniz, işte kabartlama için malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt ya da süt
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 kilogram yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kabartlama tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamuru iki bezeye ayırıp 10-15 dakika dinlendirin.

Ardından dinlendirdiğiniz hamurları orta incelikte açın.

5 santimetrelik kareler halinde kestiğiniz hamurları kızgın sıvı yağda kızartın.

Kevgirle yağdan aldığınız hamurları çukur bir kaseye aktarın.

Üzerine kaynar su döküp kapağını kapatarak birkaç dakika kabartın.

Ardından suyunu süzüp servis tabaklarına alın.

Diğer yanda sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Tereyağını tavada eritip salçayı içinde kavurun.

Hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirin.

Baharatları da serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…