GeriÇorba Tarifleri İtalyan düğün çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan düğün çorbası tarifi

İtalyan düğün çorbası tarifi

Sadece düğün çorbası olarak da anılan İtalyan düğün çorbası, yeşil sebzeler ve etle yapılan geleneksel bir lezzet. Birçok İtalyan restoranında karşınıza çıkabilecek bu lezzetli ve doyurucu çorbanın tarifini sizin için araştırdık. Farklı bir lezzet arayışında olanalar İtalyan düğün çorbasını mutlaka denemeli…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 1 demet doğranmış ıspanak
  • 1,5 çay bardağı yıldız şehriye ya da makarna

Köftesi için:

  • 1 soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 300 gram kıyma

İtalyan düğün çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle köfte için soğanları rendeleyin.

Maydanozları ve sarımsağı ince ince doğrayın.

Parmesanı rendeleyin.

Bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve köfte harcını yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymadan küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.

Çorba için, tavuk suyu ve doğradığınız ıspanağı bir tencereye alıp kaynatın.

Köfteleri ekleyip karıştırın.

Yıldız şehriyeyi ekleyip yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Ocaktan alın ve sıcak servis yapın.