GeriEt Yemeği Tarifleri İslim kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İslim kebabı tarifi

İslim kebabı tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden islim kebabı özel davetlerde, iftar yemeklerinde, günlük akşam yemeği menülerinde her zaman yerini alıyor. Yapımı kolay, lezzeti damak çatlatan islim kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz

İslim kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve bir kaba alın.

Daha sonra kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu da ilave edin ve güzelce yoğurun.

Harcınız hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.

Diğer taraftan da patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde kesin.

Daha sonra geniş bir tavada her iki tarafını da kızartın.

Patlıcanlar kızarınca kağıt havlu üzerine alarak yağını süzün.

Ardından köfteleri de kızartın.

Kızarttığınız iki dilim patlıcanı çapraz olacak şekilde üst üste koyun.

Ortasına da köfte yerleştirin ve bohça şeklinde kapatıp bir kürdan batırarak açılmamalarını sağlayın.

Diğer patlıcan ve köftelere de aynı işlemi uygulayın.

Kürdanların boş kısımlarına da domates ve biber parçaları saplayın.

Sosu için de salça, su ve tuzu bir kasede karıştırın ve kebabınızın üzerine gezdirip fırına verin.

Kebabınızı 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis edin.