İç pilavlı tavuk tarifi
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazlarındandır fırında tavuk. Hele bir de iç pilavlı oldu mu tadına asla doyum olmaz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül, sizin için nefis bir iç pilavlı tavuk tarifi hazırladı. Püf noktalarına dikkat ettiğinizde oldukça pratik bir biçimde pişirebileceğiniz iç pilavlı tavuk için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Mutlaka deneyin, afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet büyük boy tavuk
İç pilav için:
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı toz biber
İç pilavlı tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Kuru soğanları küp küp doğrayın.
Tereyağını pilav tenceresinde eritin.
Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun.
Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kavurun.
Dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
2-3 dakika daha kavurun.
Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demleyin.
Temizlenmiş, kemiksiz tavuğun içine kaşık yardımıyla hazırladığınız iç pilavı ilave edin.
Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın.
Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın.
Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
180 derecede 45 dakika pişirin.
Pilavıyla beraber porsiyonlayıp servis edin. Afiyet olsun...