GeriTatlı Tarifleri Höşmerim tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Höşmerim tarifi

Höşmerim tarifi

Höşmerim, Çanakkale, Balıkesir gibi şehirlerimizde çok sık karşımıza çıkan bir tatlı. Biz bu tarifimizde Balıkesir usulü höşmerimin yapılışını anlattık. Peynir helvası olarak da adlandırılan bu geleneksel lezzetin tadına bakmak için illa Balıkesir’e gitmenize gerek yok. İşte evinizde de çok zorlanmadan yapabileceğiniz höşmerim tarifimiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram tuzsuz taze peynir
  • 2 yumurta sarısı
  • 250 gram irmik
  • 100 gram un
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Höşmerim tarifi Nasıl yapılır?

Peyniri tencereye aktarın.

Üzerine kabartma tozunu ilave edin.

Yumurta sarılarını çırpıp peynire ekleyin.

Hafif ateşte karıştırarak yağı çıkıp rengi bal rengine dönene kadar 1 saat pişirin.

İçine irmik, un ve şekeri ilave edin.

Şeker eriyip tatlı yağını salana kadar karıştırın.

Soğuduktan sonra servis yapın.

Rengi tam sarı olmazsa içine bir tutam safran ekleyebilirsiniz.