Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Haşıl tarifi
Haşıl, Ağrı mutfağına ait bir tür buğday pilavı. İçine çiriş otu eklenen ve bol tereyağıyla servis edilen haşıl için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu yöresel lezzeti evinizde denemek isterseniz işte haşıl tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı öğütülmüş yarma
- 1 kase çiriş otu
- Tuz
- 250-300 gram tereyağı
Haşıl tarifi Nasıl yapılır?
Yarmayı üzerine su ekleyip kabarmaya bırakın.
Çiriş otunu haşlayıp süzün.
Yarma yumuşamaya başladığında içine otları ve tuzu ilave edin.
Karıştırdıktan sonra üzerine bu ilave edip kıvam alana kadar pişirin.
Tereyağını eritip köpürene kadar ısıtın.
Haşılı tabağa alıp ortasını çukur yapın.
Bu boşluğa erittiğiniz tereyağını döküp servis yapın. Afiyet olsun…