GeriTatlı Tarifleri Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi

Sofralarınıza yaz serinliği getirecek, hafif ve bir o kadar da leziz, haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi favorilerinizden olacak. Yapımı kolay haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi için dilediğiniz meyve ve meyve suyunu kullanabilirsiniz. Peki, haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi nasıl yapılır? Tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1-2 çorba kaşığı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı kakao ya da 40 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

Portakal sosu için;

  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Süslemek için;

  • Portakal kabuğu rendesi ve çikolata rendesi

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

Tarifi ilk önce muhallebisini hazırlayarak başlayalım. Derin bir tencereye muhallebi için haşhaş ve kakao hariç tüm malzemeleri alarak bir yandan sürekli çırpın.

Kıvam almaya başladığında iki dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.

Muhallebiyi iki ayrı kaba ayırarak, birine haşhas diğerine kakao ya da çikolatayı ekleyin.

Servis kaselerine önce kakaolu, sonra ise haşhaşlı muhallebiyi paylaştırrarak dökün.

Portakal sosu için; sos tenceresine portakal suyunu, şekeri ve nişastayı ilave ederek pişirn.

Sos kıvamı aldığında altını kapatın ve ılımaya bırakın.

Servis kaselerinin en üstüne portakal sosunu da döküp, portakal rendesi ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Afiyet olsun...