Harput köftesi tarifi
Elazığ mutfağında karşımıza çıkan harput köfte, ince bulgur ve kıyma ile hazırlanıyor. Mis gibi reyhan kokusu ve nefis salçalı sosuyla tadına doyum olmayan bu yemeği dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz. Bazı yörelerde bulgurlu köfte olarak bilinen harput köfteyi denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. Harput köfte nasıl yapılır? Harput köfte tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kıyma
- 400 gram köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Bir tutam mor reyhan
- Yarım demet maydanoz
- Pul Biber
- Tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası veya 1 adet domatesin rendesi
- Tuz
Harput köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı rendeleyip yoğurma kabına alın.
Biber salçası, reyhan, pul biber, kıyma ve tuzu ekleyip ovun.
Üzerine köftelik bulguru ilave edip yoğurun.
Maydanozu ince ince kıyıp köfte hamuruna ekleyin.
Karışımı iyice yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Sonra da parmak yardımıyla köftelere tekerlek şekli verilir.
Bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı da ekleyip birkaç defa karıştırın.
Daha sonra su ilave edin. Su kaynayınca köftleri ekleyip 15 dakika kadar pişirin.
Sonra köfteleri süzdürerek çıkarıp, servis tabağına alın. İsterseniz suyuyla da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...