GeriTavuk Yemeği Tarifleri Hardallı tavuk pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hardallı tavuk pirzola tarifi

Hardallı tavuk pirzola tarifi
Hardal ve balın değişik bir lezzet kattığı bu tarif vazgeçilmezlerinizden olacak.

Hardal ve balın değişik bir lezzet kattığı bu tarif vazgeçilmezlerinizden olacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet tavuk but (kemikten ayrılmış)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Hardallı tavuk pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk butlarını tuzlayın. Bal dahil diğer tüm malzemeleri karıştırıp hafif kıvamlı bir sos elde edin. Hazırladığınız sosa önceden tuzladığınız tavuk butlarını yatırın ve üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.

Etlerinizi, dinlendirdikten sonra sosuyla beraber tencereye alın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık dereceye getirin, böylece tavuk etleri suyunu salacak ve kendi suyuyla pişecektir. Ocağın altını açın ve tavukları altlı üstlü çevirerek kızartın. Hardallı tavuk butlarınızı arpa şehriyeli pilavla servis yapabilirsiniz.