GeriBalık Tarifleri Hamsili kaygana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsili kaygana tarifi

Hamsili kaygana tarifi

Karadeniz yemeklerinin en sevilenlerinden bir olan hamsili kaygana tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 6 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Hamsili kaygana tarifi Nasıl yapılır?

Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın. Her birinin içine tuz ve karabiber koyun. Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin. Cam bir kasede yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu çırpın. Tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün. Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın. Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin. Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın.