Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Halise tarifi
Halise, Ağrı mutfağına ait nefis bir yemek. Keşkek olarak da bilinen halisenin malzemesi az ancak buğdayların pişmesi biraz sabır istiyor. Evde denerseniz sizin de çok beğeneceğiniz halise için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram aşurelik buğday
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı nohut
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Halise tarifi Nasıl yapılır?
Buğdayı ve nohudu bir gece önceden ayrı ayrı kaselerde suya koyun.
Ertesi gün etleri, buğdayı, nohudu, tuzu ve karabiberi düdüklü tencereye alın.
Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin.
Kapağını kapatıp 2 saat kadar haşlayın.
Buğdaylar yumuşayıp erimeye başladığında ocaktan alıp tahta kaşıkla ezin.
Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis edin. Afiyet olsun…