GeriEt Yemeği Tarifleri Halise tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Halise tarifi

Halise tarifi

Halise, Ağrı mutfağına ait nefis bir yemek. Keşkek olarak da bilinen halisenin malzemesi az ancak buğdayların pişmesi biraz sabır istiyor. Evde denerseniz sizin de çok beğeneceğiniz halise için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı nohut
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Halise tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı ve nohudu bir gece önceden ayrı ayrı kaselerde suya koyun.

Ertesi gün etleri, buğdayı, nohudu, tuzu ve karabiberi düdüklü tencereye alın.

Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin.

Kapağını kapatıp 2 saat kadar haşlayın.

Buğdaylar yumuşayıp erimeye başladığında ocaktan alıp tahta kaşıkla ezin.

Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis edin. Afiyet olsun…