GeriEt Yemeği Tarifleri Güveçte Arap tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güveçte Arap tava tarifi

Güveçte Arap tava tarifi

Güveçte ağır ağır pişen ve pratik bir tarif olan Arap tava akşam yemeği için size lezzetli bir alternatif sunuyor. Yanında şehriye pilavı ile sunumunu tamamlayabileceğiniz Arap tava içersindeki sebzeler sayesinde vitamin ve protein ihtiyacınızı da karşılamaya yardımcı oluyor. Peki, güveçte Arap tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte güveçte Arap tava tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Güveçte Arap tava tarifi Nasıl yapılır?

Bütün sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.

Kıymayı,doğradığınız sebzeleri, sarımsağı üzerine ekleyin.

Sıvı yağı da ilave edip güzelce karıştırın.

Salçayı bir miktar su ile karıştırın ve malzemelerin üzerine gezdirin.

Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Tüm malzemeler yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirin.

Dilerseniz güveç yerine malzemeleri fırın tepsisine yayarak da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...